Varga Viki vagyok és szenvedélyes természetjáró. Kis túlzással hamarabb tudtam kajakozni és síelni, mint járni. Ezek a korán elültetett magok ­hajtásba szökkentek, mert 10 éven át versenyszerűen kajakoztam, majd jött egy 25 éves szünet, és „masters” versenyzőként újrakezdtem. Hivatásomnak a biológusi szakmát választottam, ahol terepgyakorlatok keretében rengeteget kirándultam és alkalmam volt még jobban megismerni a minket körülvevő világot. A világ szépsége annyira beszippantott, hogy elvégeztem egy túravezetői tanfolyamot is.


2000-ben jártam először Norvégiában, és bár akkor még csak Trondheimig jutottam, mégis jött a szikra, jött a szerelem első látásra. Pár évvel később túrabakanccsal a lábamon tértem vissza, s azóta is minden évben meglátogatom. Belülről hív a meseszép fjordvidék, az Atlanti-óceánban gyöngyszemként ragyogó szigetvilág. Mindegy, hogy kajakban ülve, vagy hátizsákkal, mindegy, hogy télen, vagy nyáron. Az élet csoda, ahogy mindent elém rendez és az északi tájak számtalan csodát tartogatnak az odautazó számára. Teljes szívemből érzem: hazajárok Skandináviába.

Sok évvel ezelőtt eljutottam Lappföldre, ami egy másik univerzum, egy fagyos mesevilág. Annyira megigézett, hogy azóta ide is évente visszatérek. Egyszerűen nem tudok betelni a látvánnyal. Fantasztikus érzés látni a havas hegyeket, hókabátos fenyőket. Az égen táncoló sarki fény gyermeki örömöt vált ki belőlem. Azt tapasztalom, hogy az emberek fejében számos ­tévhit él az északi vidékekkel kapcsolatban, melyet blogos írásaimmal szívesen eloszlatok.

Az elmúlt több, mint másfél évtizedben saját utazásaimon és az általam vezetett csoportjaimmal rengeteg élményben, kihívásban, vicces helyzetben volt részem és ezeket a kalandokat szívesen megosztom veled.

Fogadd szeretettel írásaimat, melyek útjaim során születtek, születnek folyamatosan, és fogadd szeretettel a sokszínű világot!